bezig met laden...
IS HANDBAL JOUW PASSIE? MELD JE DAN NU AAN VOOR DE GRATIS PROEFTRAININGEN

En wil jij je talent verder ontwikkelen? Dan is Handbalschool Zuid-Limburg dé plek voor jou! De Handbalschool biedt handballers in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar - naast de gebruikelijke trainingen van de vereniging - een professioneel programma aan om hun talent verder te ontwikkelen. In een uitgebreid fysiek en technisch programma volg je twee keer per week extra trainingen onder leiding van professionele trainers.
Ben jij bereid om te investeren in jouw handbalcarrière? Op maandag 7 September start het nieuwe seizoen met een gratis proefmaand zodat je kunt kijken of de Handbalschool de juiste plek is voor jou! 

Meld je nu aan voor één gratis proefmaand aanmeldformulier!

De groepen

Op basis van geboortejaar en de school die je bezoekt, wordt je ingedeeld in een bepaalde groep.
Voor deelname aan de Handbalschool betaal je elk seizoen contributie.
De hoogte is afhankelijk van de groep waarin je traint.
Talenten die trainen in de gemengde instroomgroep betalen € 130,- per seizoen; deelnemers aan de meisjes- of jongensgroepen betalen € 230,- per seizoen.

GEMENGDE INSTROOMGROEP

Talenten die naar de basisschool gaan (U12 groep 7 en 8) en zijn geboren in 2009 of 2010 trainen in een gemengde instroomgroep. 

Download het weekschema
Download het zaterdag basisschool schema

meisjesgroepen

Meisjes die naar de middelbare school gaan, worden ingedeeld in een van de volgende groepen:
U14, geboren in 2006, 2007 of 2008
Download het schema (Zaterdagtrainingen)
U16, geboren in 2004, 2005 of 2006 
Download het schema (Zaterdagtrainingen)

Download het weekschema

jongensgroepen

Jongens die naar de middelbare school gaan, worden ingedeeld in een van de volgende groepen:
U14 en U 16
Download het schema  (Zaterdagtrainingen)

Weekschema:  Download het weekschema

De programma's en trainingslocaties

Programma basisschoolgroep
Zit jij op de basisschool en krijg je nu al geen genoeg van handbal? Dan is de instroomgroep wellicht iets voor jou. De instroomgroep biedt jonge, enthousiaste handballers wekelijks een training van 1,5 uur aan ter voorbereiding op de overstap naar de meisjes- of jongensgroep U14 zodra je naar de middelbare school gaat. De instroomgroep start na de herfstvakantie en staat onder leiding van Mirjam Steins en Miriam Kraus.

Programma meisjes- en jongensgroepen U14 en U16
Na de eerste schoolweek starten we met de selectietrainingen die twee weken duren. Tijdens deze selectietrainingen wordt jouw handbaltalent door verschillende professionele trainers beoordeeld. Daarna wordt in goed overleg met je eigen vereniging besloten in welke groep je wordt ingedeeld.

Daarna start voor jou het trainingsprogramma. Iedere week, met uitzondering en de vakanties en feestdagen, werk je onder leiding van professionals een anderhalf uur durende technische training af. Naast de technissche training train je ook iedere week bij Medi-sport waar gewerkt wordt aan de fysieke aspecten. Om de week train je ook op zaterdag ochtend waarbij we in samenwerking mer dames 1 van V&L en Lions spelers een leuke en leerzame trainingen verozrgen. 

Handig om bij de hand te hebben
In het weekschema lees je alle informatie over de trainingen, zoals waar, op welke dagen en hoe laat. Download het weekschema, het jaarplan en de locaties.

De trainers

Onderstaande trainers zijn verbonden aan Handbalschool Zuid-Limburg.

Technische trainers
Zoran Kenjic (keepers), Lino Janssen, Natasja Bekker-Kivit, Miriam Steins, Mirjam Kraus, Christoph Jauernik en Maxime Drent.


Fysieke trainers
Paul Elfering, Camiel Rodigas en Roger Hendrix 

Medi Sport: fysieke training en begeleiding
Binnen het samenwerkingsverband van Handbalschool Zuid-Limburg is fysiotherapie- en trainingspraktijk Medi Sport de partner op het gebied van fysieke training en begeleiding. De organisatie, met vestigingen in Geleen, Born en Heerlen, begeleidt talenten en topsporters in meerdere takken van sport, individueel en in teamverband. Enkele voorbeelden zijn tennisprof Demi Schuurs, actief in de WTA Tour, en rolstoeltennisser Sam Schröder, de nummer één van de wereld bij de junioren. In fysieke zin profiteren zij van de adviezen en begeleiding op maat en blijven progressie boeken op het gebied van o.a. snelheid, kracht en stabiliteit. 

Mededirecteur van Medi Sport en fysiotherapeut Rian Dekker, die tientallen jaren ervaring heeft met zowel het fysiek trainen en begeleiden als behandelen van sporters: “Tijdens de fysieke trainingen voor Handbalschool Zuid-Limburg zetten we in op het vergroten van atletische en motorische vaardigheden: aan de ene kant snelheid, (sprong)kracht, lenigheid en corestability (red. stabiliteit van de rompspieren) en aan de andere kant loopscholing en verbetering van beweegpatronen. Hetgeen leidt tot meer kracht en snelheid, een hoger rendement bij acties, betere stabiliteit en coördinatie en, niet in de laatste plaats, een verminderde kans op blessures.”

Selecties van de Handbalschool Zuid-Limburg worden bij Medi Sport in Geleen meerdere uren per week begeleid door de trainers Camiel Rodigas, Paul Elfering en Roger Hendrix. Om te investeren in de verschillende fysieke facetten traint de jeugd vooral zonder bal. Ze maken in de zaal gebruik van onder meer ladders, banken, swissballs, aeroslingbanden en tal van beweegvormen en grondoefeningen.
Wie graag meer informatie wil over de fysieke training en begeleiding bij Medi Sport kan contact opnemen met Rian Dekker per e-mail of telefonisch via 06-12408823, of de site van Medi Sport bezoeken.

Contact

Handbalschool Zuid-Limburg is een initiatief van Stichting Ecsplore en wordt gesteund door het Nederlands Handbal Verbond, Tophandbal Zuid-Limburg, Limburg Handbal 2.0, Medi-Sport en de Gemeente Sittard-Geleen. De partners van Handbalschool Zuid-Limburg en de Zuid Limburgse handbalverenigingen werken nauw samen bij de talentontwikkeling in de regio.

Vragen? Of wil je meer informatie?

Neem dan contact op.

Paul Seijben
Manager Handbalschool Zuid-Limburg
06 30 55 07 81
Kom kennis maken met de Handbalschool tijdens een informatieavond

Geregeld organiseren we een informatieavond.
Zodra de datum voor de eerstvolgende informatieavond bekend is, publiceren we die op deze website.